Par projektu|Preses relīzēm|Reklāmas iespējas
Seko mums:
 Meklēšana:
 





Aktuālā aptauja
Kurās Rīgas centra ielās vajag velojoslu?
Brīvības
Čaka/Marijas
Valdemāra
Elizabetes
Lāčplēša
Stabu
Visās minētajās
Nevienā
Cits variants (ierakstiet komentārā)
 
(varat balsot reizi dienā)
aptaujas rezultāti »
iesaka veloriga.lv


Kā pareizi pieslēgt velosipēdu. Statīvu veidi un video!




Saulkrastu velosipēdu muzejs



Velosipēdu muzejs Krievijā!

 
 



Aicina piedalīties Drosmes un cilvēcības velobraucienā

Ziņa publicēta: 18.05.2015 22:17
27.maijā jau piekto gadu starts tiks dots Drosmes un cilvēcības velobraucienam no Jelgavas līdz Aucei, pieminot Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas (LLA, tagad - LLU) zinātnieka un pedagoga Jāņa Āboliņa drosmīgo rīcību 1941.gadā. Aicināts piedalīties ikviens interesents.

Ceļš no Jelgavas uz Auci 65 kilometru garumā ir vēsturisks, jo Otrā pasaules kara laikā - 1941. gada vasarā - to veicis toreizējās JLA zinātnieks J.Āboliņš. Uzzinot, ka Aucē ir sākušās holokausta represijas un ir apcietināti divi ebreju kolēģi, asistents J.Āboliņš steidzās viņus glābt.

Pateicoties drosmei un vācu valodas zināšanām, J.Āboliņam izdevās atbrīvot vienu no nāvei nolemtajiem kolēģiem - Paulu Dermani.

Brauciens sāksies no Jelgavas pils pagalma plkst.11.00. Pieteikšanās braucienam notiek līdz 25.maijam, zvanot pa tālr. 29437710 vai 22033666 vai rakstot e-pastu: janis.abolins.dll@gmail.com. Pasākuma organizatori īpaši lūdz pieteikties tos brauciena dalībniekus, kuriem būs nepieciešams nodrošināt transportu atpakaļceļā uz Jelgavu.

Velobrauciens organizēts, sadarbojoties LLU, Jelgavas pašvaldībai un laikrakstam "Zemgales Ziņas", un tajā aicināti piedalīties ne vien studenti, bet arī jelgavnieki un citi interesenti.

Patika? Lasi arī tupmāk, atzīmē
Tavs komentārs:
Vārds, Uzvārds:*
e-pasts:* (netiek publicēts)
Aprēķiniet: 12 + 3 =
 »
Top.LV