Par projektu|Preses relīzēm|Reklāmas iespējas
Seko mums:
 Meklēšana:
 





Aktuālā aptauja
Kurās Rīgas centra ielās vajag velojoslu?
Brīvības
Čaka/Marijas
Valdemāra
Elizabetes
Lāčplēša
Stabu
Visās minētajās
Nevienā
Cits variants (ierakstiet komentārā)
 
(varat balsot reizi dienā)
aptaujas rezultāti »
iesaka veloriga.lv


Kā pareizi pieslēgt velosipēdu. Statīvu veidi un video!




Saulkrastu velosipēdu muzejs



Velosipēdu muzejs Krievijā!

 
 



Sācies velomaratons "Barona taka"

Ziņa publicēta: 07.07.2014 13:59
Godinot Dainu tēvu Krišjāni Baronu un aktualizējot zaļu dzīvesveidu, biedrība "Pēdas LV" šogad desmito un, iespējams, pēdējo gadu no 7.jūlija līdz 23.jūlijam rīko velomaratonu "Barona taka".

Kā aģentūru LETA informēja pasākuma administrators Gatis Dzērve, velomaratona laikā tā dalībniekiem būs iespēja ne vien 1000 kilometru garumā šķērsot un iepazīt visu Latviju, bet arī atstāt aiz sevis iestādītus kokus un izpētīt ceļu, kuru savulaik 24 gadu vecumā kājām veicis viens no izcilākajiem latviešiem - dainu tēvs Krišjānis Barons.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Dzērve, pirms vairākiem gadiem ticis nolemts, ka pasākums jāorganizē desmit gadus, bet pēcāk jātaisa pauze. "Tā ka, iespējams, šīgada velomaratons vēl nav punkts," sacīja Dzērve.

Līdzīgi kā citus gadus, arī šogad kustība notiks maršrutā Tērbata-Otepe-Valka-Smiltene-Rauna-Bērzkrogs-Taurene-Ineši-Ērgļi-Odziena-Vecbebri-Koknese-Staburags-Sece-Skrīveri-Ķeipene-Zaube-Nītaure-Sigulda-Turaida-Rīga-Slampe-Lestene-Jaunpils-Strutele-Irlava-Zemīte-Kandava-Sabile-Talsi-Laumu dabas parks-Dundaga.

Pievienoties braucienam un izstāties no tā iespējams jebkurā posmā.

Velomaratons pulcē gan veloentuziastus un aktīva dzīvesveida piekritējus, gan tos, kuriem tuva Latvijas daba, kultūras mantojums un iespēja, aktīvi atpūšoties, padarīt labus darbus mūsu valsts labā. Savu nosaukumu velomaratons ieguvis par godu izcilākajam latviešu folkloristam, rakstniekam un publicistam - dainu tēvam Krišjānim Baronam, kurš 1859.gada vasarā kājām veica šo ceļu, lai no studijām Tartu Universitātē nokļūtu uz savām mājām Dundagā. Tieši šo ceļu kopīgi veiks arī velomaratona dalībnieki, startējot Tartu, šķērsojot visu Latviju un braucienu noslēdzot Dundagā.

1000 kilometru garā brauciena laikā jau tradicionāli notiks dažādas aktivitātes, lai veicinātu dalībnieku zaļo domāšanu, izglītotu par videi draudzīgu rīcību, kā arī padarītu mūsu apkārtējo vidi skaistāku. Dalībniekiem būs iespēja ne vien iepazīties ar kultūras vēstures pieminekļiem un kultūras objektiem dažādos Latvijas novados, bet arī uzzināt par Barona dzīves gaitām, daiļradi un savāktajām tautasdziesmām, stādīt kociņus un piedalīties dažādās darbnīcās un meistarklasēs.

Velomaratonā "Barona taka" dalībniekiem pieteikties un piedalīties iespējams bez maksas. Tāpat piedalīties tiek aicināti dažāda vecuma veloentuziasti. Dalībniekiem jānodrošina vien ar sevi saistītie izdevumi - ēšana, nakšņošana, ieeja apskates vietās un personīgie izdevumi. Visa ceļa garumā dalībniekiem līdzi brauks mikroautobuss, kurā būs iespēja pārvadāt līdzi paņemtās mantas.

Pieteikties "Barona takai" iespējams, rakstot uz e-pastu "velo@pedas.lv" vai zvanot pa tālruni "20343673".

Patika? Lasi arī tupmāk, atzīmē
Tavs komentārs:
Vārds, Uzvārds:*
e-pasts:* (netiek publicēts)
Aprēķiniet: 12 + 1 =
 »
Top.LV