Par projektu|Preses relīzēm|Reklāmas iespējas
Seko mums:
 Meklēšana:
 





Aktuālā aptauja
Kurās Rīgas centra ielās vajag velojoslu?
Brīvības
Čaka/Marijas
Valdemāra
Elizabetes
Lāčplēša
Stabu
Visās minētajās
Nevienā
Cits variants (ierakstiet komentārā)
 
(varat balsot reizi dienā)
aptaujas rezultāti »
iesaka veloriga.lv


Kā pareizi pieslēgt velosipēdu. Statīvu veidi un video!




Saulkrastu velosipēdu muzejs



Velosipēdu muzejs Krievijā!

 
 



Izveidota droša un laikapstākļiem piemērota velosipēdu novietne Rīgā

Ziņa publicēta: 16.11.2021 23:01
Vides mobilitātes inkubatora komanda "Velorūme" ir izstrādājusi prototipu drošai un ērti lietojamai velosipēdu novietnei Teikā, Brīvības un Aizkraukles ielu krustojumā. Velorūme ir daļa no EIT Urban mobility atbalstītā privātā, publiskā un izpētes sektora sadarbības projekta, ko organizē inovāciju kustība "VEFRESH" sadarbībā ar Rīgas domi un Elektronikas un datorzinātņu institūtu.
"Velorūmes" piedāvātais risinājums paredz slēgtu nojumi, kurā ir iespēja droši novietot sešus velosipēdus. Ņemot vērā, ka risinājums ir slēgta novietne, tā pasargā velosipēdus no garnadžiem, tiek aiztaupītas pūles pārvietot velosipēdu dzīvoklī un nojume pasargā no laikapstākļu iespaida uz ritošo daļu. Risinājums neaizņem daudz vietas un ir viegli izvietojama daudzdzīvokļu namu teritorijās, pie lielveikaliem, vai pie izklaides vietām.


"Velorūmes" pārstāve Keitija Litte norāda, ka šāds novietnes risinājums ļauj atvieglot kopējo velosipēda izmantošanas pieredzi, tajā skaitā arī paplašināt dzīves telpu mājoklī. Līdz ar "Velorūmes" risinājuma ieviešanu daudzdzīvokļu nama pagalmos, iedzīvotājs brīvi var atstāt savu velosipēdu novietnē un izvairīties no neērtām kāpšanām uz, piemēram, piekto stāvu.


Nākotnē šāds risinājums uzlabotu velosipēda lietošanas ērtības un drošību pilsētā samazinot īpašnieku raizes par saviem velosipēdiem. "Velorūmes" pārstāve Elīza Anna Zeibote norāda, ka "Velorūmes" izstrādātais risinājums nodrošina divu līmeņu aizsardzību - pirmkārt, "Velorūmes" novietnes vāks ir slēdzams ar viedo kodu atslēgu un, otrkārt, pats velosipēds tiek pieslēgts ar īpašnieka slēdzeni pie papildus izvietotās metāla novietnes.


Runājot par nākotnes plāniem, "Velorūme" pārstāvji norāda, ka mērķis ir veicināt mikromobilitātes iespējas Rīgā, nodrošinot drošas un ērtas, tajā skaitā apdrošinātas novietnes, kā arī paplašinot iespējas pieslēgt citus mikromobilitātes transportlīdzekļus "Velorūme" izstrādātajā risinājumā. Šobrīd pirmie seši prototipa lietotāji varēs sniegt atgriezenisko saiti par "Velorūmes" novietnes lietotāja pieredzi.
Patika? Lasi arī tupmāk, atzīmē
Tavs komentārs:
Vārds, Uzvārds:*
e-pasts:* (netiek publicēts)
Aprēķiniet: 17 + 2 =
 »
Top.LV