Par projektu|Preses relīzēm|Reklāmas iespējas
Seko mums:
 Meklēšana:
 





Aktuālā aptauja
Kurās Rīgas centra ielās vajag velojoslu?
Brīvības
Čaka/Marijas
Valdemāra
Elizabetes
Lāčplēša
Stabu
Visās minētajās
Nevienā
Cits variants (ierakstiet komentārā)
 
(varat balsot reizi dienā)
aptaujas rezultāti »
iesaka veloriga.lv


Kā pareizi pieslēgt velosipēdu. Statīvu veidi un video!




Saulkrastu velosipēdu muzejs



Velosipēdu muzejs Krievijā!

 
 



100+ Kopības kilometri velobraucienā No Brīvības līdz Brīvībai!

Ziņa publicēta: 12.04.2018 20:43
Par godu 4. maijam, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai, otro gadu pēc kārtas Raunas tūrisma informācijas centrs rīko nakts Kopības velobraucienu no Rīgas Brīvības pieminekļa līdz Raunas Brīvības piemineklim. Šī gada lozungs ir "No Brīvības līdz Brīvībai!".
Raunas novada sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Lācis vēsta, ka 2017. gadā vairāk nekā 70 velo entuziasti veica distanci, kuru ikdienā ir nobraucis vien retais. Kopības velobrauciens pulcēja dažāda vecuma un dzimuma pārstāvjus. Pateicoties sabiedrības atsaucībai velobrauciens norisināsies arī šajā gadā. Pēc organizatoru provizoriskajām aplēsēm šogad dalībnieku skaits varētu dubultoties.

Organizatori atgādina, ka velobrauciens nav sacensības un, ka šajā braucienā uzvarētāji ir visi, kuri piedalās. Galvenais šī brauciena mērķis ir katram dalībniekam iegūt kopības sajūtu, braukt distanci plecu pie pleca ar citiem par godu Latvijai. Vienojoties kopīgā braucienā, kas savieno divus Brīvības pieminekļus, ir iespēja katram sev uzdāvināt lielisku dāvanu valsts Neatkarības atjaunošanas dienā - būt vienotiem un sajust savu Latvisko identitāti.

Raunas un Rīgas Brīvības piemineklis ir saistīti jau no seniem laikiem, jo abi 1929. gadā tika iekļauti trešajā pieminekļa konkursā, kurā notika Rigas Brīvības pieminekļa izvēle un šajā konkursā tēlnieka Kārļa Zemdegas mets ar nosaukumu "Es-dur" - Raunas Beīvības piemineklis - ieguva godalgoto 3. vietu, bet 1. vieta - metam "Mirdzi kā zvaigzne" - Rīgas Brīvības piemineklis!

Kopības velobrauciens notiks naktī uz 4. maiju. Starts pusnaktī
pie Rīgas Brīvības pieminekļa. Garajā distancē paredzētas 4 apstāšanās vietas, kurās tiks sagaidīti visi braucēji, atvilkta elpa un atjaunoti spēki tālākam ceļam. Finišs paredzēts plkst. 10.00 pie Raunas Brīvības pieminekļa. Pēc šī brauciena finiša tiek dots starts ikgadējam Raunas velobraucienam "Brauc Brīvi". Organizatori kopības velobrauciena beigās nodrošinās spēcinošas brokastis visiem dalībniekiem.

Raunas novada tūrisma centra vadītāja un kopības velobrauciena idejas autore Justīne Buliņa par braucienu saka: "Pasākuma ideja ir valsts svētkos savienot divus nozīmīgus kultūrvēstures pieminekļus - Brīvības pieminekļus. Šis Kopības velobrauciens ir veids kā dalīties un apmainīties ar Brīvību mūsos un mūsu valstī, veids kā kopt kopību sevī, draugu kompānijā, domubiedru grupā un vēlāk arī valstī. Jau pagājušajā gadā pierādījās, ka būt vienotiem visgrūtāk ir garajā distancē, bet tomēr tas ir skaisti un vērtīgi, lai par godu Latvijas simtgadei to mācītos arī šogad. Jāatzīmē, ka arī atbalstītāji - DUS Totāls, DUS Kool, Bistro Bērzkrogs un kafejnīca Hameleons, šo kopību atrada paši sevī un brīvprātīgi izvēlējās atbalstīt ideju un brauciena dalībniekus - liels paldies viņiem!"

Šogad starp dalībniekiem būs arī Raunas novada domes priekšsēdētāja Evija Zurģe, kura allaž ir atbalstījusi aktīvu un veselīgu dzīvesveidu Raunas novadā: "Kopības velobrauciens ir iespēja gan Raunas novada, gan visas Latvijas iedzīvotājiem pārbaudīt spēkus un vienoties kopīgos svētkos par godu Latvijai. Šogad nolēmu piedalīties šajā braucienā divu iemeslu dēļ. Pirmais, gribu izbaudīt kopības sajūtu, kas pēc pagājušā gadā redzētā uzrunāja un, otrkārt, vēlos pārbaudīt savus spēkus."

Pieteikšanās braucienam līdz 19. aprīlim. Pieteikuma anketu meklē Raunas novada majaslapā www.rauna.lv vai Raunas novada tūrisma informācijas centra oficiālajā facebook.com kontā. Sīkāku informāciju visiem interesentiem iespējams iegūt sazinoties ar Raunas novada tūrisma informācijas centru. Dalība kopības velobraucienā ir bez maksas.

Papildu informācija:

www.rauna.lv

https://www.facebook.com/raunastic/

https://www.facebook.com/raunasnovads/

Patika? Lasi arī tupmāk, atzīmē
Tavs komentārs:
Vārds, Uzvārds:*
e-pasts:* (netiek publicēts)
Aprēķiniet: 16 + 3 =
 »
Top.LV