Par projektu|Preses relīzēm|Reklāmas iespējas
Seko mums:
 Meklēšana:
 





Aktuālā aptauja
Kurās Rīgas centra ielās vajag velojoslu?
Brīvības
Čaka/Marijas
Valdemāra
Elizabetes
Lāčplēša
Stabu
Visās minētajās
Nevienā
Cits variants (ierakstiet komentārā)
 
(varat balsot reizi dienā)
aptaujas rezultāti »
iesaka veloriga.lv


Kā pareizi pieslēgt velosipēdu. Statīvu veidi un video!




Saulkrastu velosipēdu muzejs



Velosipēdu muzejs Krievijā!

 
 



Notiks velo izklaides brauciens SkirtBike Sigulda

Ziņa publicēta: 19.08.2015 20:52
Šo sestdien, 22.augustā ikviens interesents aicināts piedalīties jautrā, krāsainā, ģimeniskā pasākumā ar nosaukumu SkirtBike Sigulda. Tā organizatori ir Eiropas brīvprātīgā darba jaunieši Alina Mohorea no Rumānijas un Joao Cruz no Portugāles, kas kopš š.g. aprīļa darbojas biedrības „Siguldas Alternatīvā izglītība” īstenotajā projektā „EBD Siguldas Valdorfa bērnudārzā 2”.
Pasākuma ideja atceļojusi no Rumānijas, kur 2010.gadā Bukarestē pirmo reizi velo parādei pulcējās sievietes, kas bija tērpušās krāšņos, krāsainos apģērbos –svārkos un kleitās. Ar katru nākamo gadu pasākuma popularitāte auga un 5 gadus vēlāk tas jau norisinājās 11 dažādās Rumānijas pilsētās.

Siguldas velo parādē 22.augustā tiek gaidītas gan visu vecumu sievietes (kas ir Rumānijas tradīcija), gan ģimenes kopā ar bērniem. Visi tie cilvēki, kas velosipēdu izmanto savā ikdienā - dodoties uz darbu, bērnudārzu, skolu vai tirgu. Tas plānots kā izklaides pasākums ar mērķi popularizēt velobraukšanu kā jautru, ģimenisku aktivitāti ar parādes vienojošo simbolu - krāsainu, atraktīvu apģērbu, par kuru aicinām parūpēties daiļā dzimuma būtnēm.

Pasākums sāksies plkst.16:00 Dzelzceļa stacijas laukumā pie Laimas pulksteņa un turpinās savu gaitu maršutā: Raiņa iela – O.Kalpaka iela – Parka iela – Dārza iela – Televīzijas iela – Līvkalna iela – Pils iela – Pils parks – Siguldas Jaunā pils – Siguldas pilsdrupas – Baznīcas iela – “Siguldas Spieķa” skvērs – Cēsu iela – Panorāmas rats - J.Poruka iela. Brauciena noslēgumā dalībnieki tiek aicināti pievienoties piknikam Siguldas Valdorfa bērnudārza pagalmā. Foto sesijā kopā ar Joao Cruz velobraucēji savus krāšņos tērpus varēs iemūžināt bildēs. Bērniem plānotas draudzīgas aktivitātes, dziesmas un dejas.

Dalībnieki aicināti iepriekš pieteikties, rakstot uz skirtbikesigulda@gmail.com līdz 21.augustam.

Pasākuma atbalstītāji ir Siguldas Valdorfa bērnudārzs, uzņēmums „Veloriba” (velo noma - marita@jdtehnika.lv), Siguldas novada pašvaldība.

Vairāk par plānoto aktivitāti var uzzināt informācijas vietnē:  www.facebook.com/skirtbikesigulda.
Patika? Lasi arī tupmāk, atzīmē
Tavs komentārs:
Vārds, Uzvārds:*
e-pasts:* (netiek publicēts)
Aprēķiniet: 5 + 2 =
 »
Top.LV