Par projektu|Preses relīzēm|Reklāmas iespējas
Seko mums:
 Meklēšana:
 





Aktuālā aptauja
Kurās Rīgas centra ielās vajag velojoslu?
Brīvības
Čaka/Marijas
Valdemāra
Elizabetes
Lāčplēša
Stabu
Visās minētajās
Nevienā
Cits variants (ierakstiet komentārā)
 
(varat balsot reizi dienā)
aptaujas rezultāti »
iesaka veloriga.lv


Kā pareizi pieslēgt velosipēdu. Statīvu veidi un video!




Saulkrastu velosipēdu muzejs



Velosipēdu muzejs Krievijā!

 
 



Pirmizrāde īsfilmai par gudru pārvietošanos pilsētā

Ziņa publicēta: 23.11.2014 11:44
Satiksmes sastrēgumi ir nepatīkama pilsētnieku ikdienas sastāvdaļa, taču to mazināšanā pienesumu var dot ikviens gudras pārvietošanās piekritējs. Lai stāstītu, kā to aktualizēt, ikviens interesents ielūgts uz filmas «Misija – gudrais pilsētnieks» pirmizrādi 26.novembrī pulksten 19.00 mūzikas namā «Daile».

Vakara gaitā apmeklētājus izklaidēs filmas scenārija autors, humorists Edgars Bāliņš ar Stand-up comedy priekšnesumu, kā arī dīdžejs Toms Grēviņš un atraktīvā mūzikas grupa «Rīta stienis». Varēsiet brīvā gaisotnē aprunāties ar filmas režisoru Dzintaru Dreibergu un galvenajiem varoņiem – TV personību Ketiju Šēnbergu, riteņbraucēju Tomu Alsbergu un filmas varoņiem - modeli Māru Kampernovu, mūziķiem - Miku Dukuru, Paulu Dukuri, Goran Gora un citiem.

Filma, kas tapusi ar Eiropas Komisijas kampaņas Pārvietojies gudri (Do the Right Mix) atbalstu, sastāv no sešām savstarpēji saistītām epizodēm un katra no tām veltīta citam pārvietošanās veidam. Gudras pārvietošanās filozofijas pamatā ir efektīva transporta līdzekļus kombinēšana, lai ātrāk un lētāk nonāktu galamērķī.

Kampaņa Pārvietojies gudri Latvijā norisinās jau otro gadu. Pērn tās rīkotāji veica vairākus satiksmes eksperimentus, kuros noskaidroja ātrāko, ekonomiskāko, videi un veselībai draudzīgāko pārvietošanās veidu dažādos maršrutos Rīgā, tās apkārtnē un Liepājā. Eiropas Komisijas iniciatīva tiek īstenota arī Lielbritānijā, Itālijā, Rumānijā, Grieķijā un Bulgārijā.

Par kampaņu Pārvietojies gudri

Eiropas Komisijas kampaņas Pārvietojies gudri mērķis ir aicināt cilvēkus dažādot transporta veidus, vienlaikus risinot vairākas Eiropas Savienības iedzīvotājiem aktuālas problēmas – samazināt satiksmes sastrēgumus pilsētās, mazināt atmosfēru sasildošo izplūdes gāzu apjoms un uzlabot eiropiešu veselības stāvokli.

Izvēloties iet kājām, braukt ar riteni vai ar sabiedrisko transportu, nav jādomā, kur nolikt automašīnu. Atkrīt izmaksas par stāvvietu pilsētā. Turklāt riteņbraukšana un pastaiga kājām labvēlīgi ietekmē veselības stāvokli, jo vienlaikus ir treniņš, kas ļauj izlietot ēdienreizē uzņemtās kalorijas, uzlabot sirdsdarbību un pašsajūtu.

Gudro pilsētnieku gaitām var sekot Facebook profilā https://www.facebook.com/GudraisPilsetnieks.

Patika? Lasi arī tupmāk, atzīmē
Tavs komentārs:
Vārds, Uzvārds:*
e-pasts:* (netiek publicēts)
Aprēķiniet: 3 + 1 =
 »
Top.LV