Par projektu|Preses relīzēm|Reklāmas iespējas
Seko mums:
 Meklēšana:
 





Aktuālā aptauja
Kurās Rīgas centra ielās vajag velojoslu?
Brīvības
Čaka/Marijas
Valdemāra
Elizabetes
Lāčplēša
Stabu
Visās minētajās
Nevienā
Cits variants (ierakstiet komentārā)
 
(varat balsot reizi dienā)
aptaujas rezultāti »
iesaka veloriga.lv


Kā pareizi pieslēgt velosipēdu. Statīvu veidi un video!




Saulkrastu velosipēdu muzejs



Velosipēdu muzejs Krievijā!

 
 



Jau šajā nedēļas nogalē Eiropas velokurjeru čempionāts

Ziņa publicēta: 01.07.2014 14:57
Jau šo piektdien Latvijas veiklākie velokurjeri kāps uz prāmja, lai varētu doties uz vienu no vasaras karstākajiem velo notikumiem - Eiropas kurjeru čempionātu Stokholmā, kas norisināsies no 3. līdz 6. jūlijam.

Velokurjeru  čempionāts ir lielākais velokultūras pasākums pilsētas riteņbraucējiem – velokurjeriem. Spēcīgākie, ātrākie un veiklākie kurjeri satiekas reizi gadā, lai pasaules konkurencē pārbaudītu savas spējas veikt uzdevumus, ar kādiem visbiežāk saskaras savā ikdienas darbā. Čempionāta organizatorisko pusi regulē Starptautiskā Velokurjeru federācija un tanī ietilpstošās nacionālās velokurjeru asociācijas. Sacensības ir ne tikai nozīmīgs starptautisks čempionāts pasaules labākajiem velokurjera amata pratējiem, bet tās arī sniedz iespēju iepazīties ar jaunākajām velobraukšanas un velokultūras attīstības tendencēm citos pasaules kontinentos, kā arī to ietekmi uz pilsētvides izmaiņām kopumā.

Šogad velokurjeru čempionāts notiks Stokholmas Universitātes teritorijā. Profesionālākie zviedru kurjeri dalībniekus iepazīstinās ar savu kultūru, pilsētvidi, kā arī savas tautas tradīcijām. Četru dienu garumā būs iespēja aplūkot pilsētu un iepazīt infrastruktūru, piedalīties dažādos sacensību posmos. Kā viens no tiem ir Alleycat, kur maksimāli īsā laikā ir jāatrod dažādi punkti pilsētā. Kurjeri piedalīsies arī Cargo race, kur sūtījumus jānogādā ar kravas velosipēdiem. Jāpiemin, ka vissvarīgākā būs sacensība Stokholmas Universitātes teritorijā, kur ikvienam būs jāveic kurjera darba imitācija, nogādājot pēc iespējas vairāk sūtījumu konkrētā laika posmā.

“Kurjera un cita veida piegādes uzņēmuma galvenā atšķirība ir tā, ka kurjers lielāko daļu sūtījumu piegādās tā reģistrēšanas dienā, neatkarīgi no attāluma. Par velokurjera profesiju Latvijā sāk izveidoties pozitīvs iespaids, jo mūsu darbinieki ne tikai ir gatavi braukt jebkuros laikapstākļos, bet piedāvā arī cita veida pakalpojumus, kā piemēram, Velo SOS, kas nodrošina velosipēda salabošanu un klienta nogādāšanu dzīvesvietā. Papildus iepriekš minētajam, Latvijas kurjeriem piemīt prasme braukt gan ar velosipēdu, gan ar automašīnu, gan ar motorolleri, turklāt veicam piegādes ne tikai Rīgas un Latvijas robežās, bet arī ārpus valsts,” tā Oļegs Stoļarovs, kurjerpasta uzņēmuma pārstāvis Latvijas Riteņbraucēju apvienībā.

Arī iepriekš Latvijas kurjeri piedalījušies šādās sacensībās – 2013. gadā startēja Šveices pilsētā Lozannā, kur Jānis Belecks “cargo” braucienā ar kravas velosipēdu ieguva simpātiju balvu par vispozitīvāko attieksmi pret klientiem, kā arī velosipēdu 2000 eiro vērtībā. 2012. gada augustā mūsu kurjeri Raitis Reinis un Jānis Belecks piedalījās Pasaules kurjeru čempionātā Amerikas pilsētā Čikāgā, kā arī gadu iepriekš veiksmīgi startēja Polijā. Polijas pilsētā Varšavā Jānis Belecks ieguva pasaules čempiona titulu “cargo” klasē ar kravas velosipēdu.

Latvijas komanda  uz Stokholmu izbrauks piektdien un atgriezīsies jau pirmdien. Turēsim īkšķus par mūsu puišiem, un novēlēsim daudz veiksmes un izturības, lai viņi atgrieztos ar jauniem panākumiem, tādējādi jau ceturto reizi pasaulei pierādot, ka Rīga ir pilsēta, kurā brauc vislabākie velokurjeri Eiropā un arī pasaulē. Sīkāku informāciju par Eiropas velokurjeru čempionātu iespējams lasīt čempionāta mājaslapā vai Facebook lapā.

Patika? Lasi arī tupmāk, atzīmē
Tavs komentārs:
Vārds, Uzvārds:*
e-pasts:* (netiek publicēts)
Aprēķiniet: 16 + 2 =
 »
Top.LV