Par projektu|Preses relīzēm|Reklāmas iespējas
Seko mums:
 Meklēšana:
 





Aktuālā aptauja
Kurās Rīgas centra ielās vajag velojoslu?
Brīvības
Čaka/Marijas
Valdemāra
Elizabetes
Lāčplēša
Stabu
Visās minētajās
Nevienā
Cits variants (ierakstiet komentārā)
 
(varat balsot reizi dienā)
aptaujas rezultāti »
iesaka veloriga.lv


Kā pareizi pieslēgt velosipēdu. Statīvu veidi un video!




Saulkrastu velosipēdu muzejs



Velosipēdu muzejs Krievijā!

 
 



Ogrē uzstāda pirmo publisko velo plūsmas uzskaites ierīci Latvijā

Ziņa publicēta: 27.06.2016 20:42
Sadarbojoties Ogres novada domei un SIA KleinTech Services, ir uzstādīta pirmā publiskā velo plūsmas mērierīce Latvijā, kas, izmantojot video analīzes tehnoloģiju, atpazīst un saskaita velosipēdistus satiksmes plūsmā Daugavpils un Austrumu ielas krustojumā, Ogrē.

Oficiālais velo plūsmas ierīces atklāšanas pasākums noritēs šī gada 28.jūnijā plkst.16:30 Daugavpils un Austrumu ielas krustojumā, Ogrē, piedaloties Ogres novada domes priekšēdētājam Artūram Mangulim un izpilddirektoram Pēterim Dimantam, SIA KleinTech Services valdes loceklim Kasparam Egliņam un presei.

4SmartStreets ir moderns satiksmes plūsmas analīzes rīks, kas dod precīzus, faktuālus datus tiešsaistē par velo plūsmu noteiktā vietā un laikā. Risinājumam par pamatu ir izmantota “deep learning” jeb mākslīgā intelekta tehnoloģija, kas ļauj apmācīt datoru atpazīt dažādus velosipēdus un tos saskaitīt, darot to ar teju 100% precizitāti un nekļūdīgi, neieskaitot līdzīgus objektus - bērnu ratiņus vai mopēdus - pie velosipēdu plūsmas datiem. Sabiedrībai dati ir pieejami publiskā ekrānā virs veloceliņa, klientam sīkāka datu analīze ir pieejama 4SmartStreet interneta aplikācijā.

4SmartStreets atšķiras ar pielietoto tehnoloģiju, jo atļauj attīstīt šo risinājumu un tām pašām ierīcēm nākotnē atpazīt velosipēdistus ar vai bez ķiverēm, bērnu sēdeklīšiem, tādējādi sniedzot klientam arī analīzi par velo satiksmes drošības ievērošanu uz Latvijas ceļiem. Izstrādes procesā ir arī gājēju un automašīnu atpazīšana un skaitīšana.

SIA KleinTech Services ir 2010. gadā dibināts Latvijas tehnoloģiju uzņēmums, kas nodarbojas ar mākslīgā intelekta tehnoloģiju ieviešanu transporta nozarē Latvijā un pasaulē. Uzņēmuma primārais klientu sektors ir dzelzceļš, kurā SIA KleinTech Services ir radījis TrainINSPECT produktu kravas vagonu numuru, tipa un bojājumu atpazīšanai, iebraucot kādā noteiktā teritorijā. Pagājušajā gadā tika analizēti ap 1 milijons vagonu. Uzņēmuma ir biroji Vācijā un Ukrainā, kopējais darbinieku skaits ir 23, aprozījums 2015. gadā 2 084 184 euro.


Patika? Lasi arī tupmāk, atzīmē
:: Anna 2016.06.28 07:27 Atvainojiet, bet skats nekāds. Liela mēslu kaste. Piedomājiet pie izskata. Paldies
:: arturs 2016.06.28 09:50 Anna - izskatās, ka šis ir pirmais veidojums(vismaz pēc rakstītā) kas liek noprast, ka tam vēl būs daudz uzlabojumi jaunākajās versijās. Nevar tak uzreiz uztaisīt ideālu :)
:: andris 2016.06.28 14:42 Štrunts kā izskatās, galvenais, lai saskaita kā pienākas ;)
:: Jānis 2016.06.28 15:19 Kāds izskatās sensors? Iekšā ekrānā? Tā 4SmartStreets interneta aplikācija pieejama publiski?
Tavs komentārs:
Vārds, Uzvārds:*
e-pasts:* (netiek publicēts)
Aprēķiniet: 9 + 1 =
 »
Top.LV