Par projektu|Preses relīzēm|Reklāmas iespējas
Seko mums:
 Meklēšana:
 





Aktuālā aptauja
Kurās Rīgas centra ielās vajag velojoslu?
Brīvības
Čaka/Marijas
Valdemāra
Elizabetes
Lāčplēša
Stabu
Visās minētajās
Nevienā
Cits variants (ierakstiet komentārā)
 
(varat balsot reizi dienā)
aptaujas rezultāti »
iesaka veloriga.lv


Kā pareizi pieslēgt velosipēdu. Statīvu veidi un video!




Saulkrastu velosipēdu muzejs



Velosipēdu muzejs Krievijā!

 
 



Velomelomānu sapņa piepildījums

Ziņa publicēta: 29.09.2015 18:14
Mūzika vai satiksmes drošība? Ar šādu dilemmu noteikti ne reizi vien ir saskārušies cilvēki, kuru sirdī vienlīdz lielu lomu ieņem dziesmas un melodijas un velobraukšana. Tomēr nu šī smagā izvēle vairs nebūt nav tik smaga jauno kaula vibrācijas austiņu dēļ!

Pilsētas vidē pārvietoties, lietojot parastās austiņas ir vairāk nekā bīstami. Nogrimstot (parasti pastiprināti skaļās) mūzikas viļņos, ir pavisam viegli nesadzirdēt kāda auto signāltauri vai motora rūkoņu vai nepievērst uzmanību pievārtē smejošiem bērniem, kuri tūlīt tūlīt taču var izskriet uz ceļa, pa kuru brauc neuzmanīgais velosipēdists – un tā nu mūzikas valdzinājums noved pie ceļu satiksmes negadījumiem. Lai novērstu šādas nelaimes, daudzās pilsētās, piemēram, Ņujorkā, abu austiņu ielikšana ausīs velobraukšanas laikā ir pat aizliegta ar likumu! Tas, savukārt, izraisa dziļas sirdssāpes melomāniem vai garu distanču cienītājiem, kuriem bez mūzikas austiņās agri vai vēlu paliek garlaicīgi....Taču beidzot šai šķietami bezvariantu situācijai ir atrasts risinājums - AfterShokz's Bluez 2S kaula vibrācijas austiņas. Turklāt nevar noliegt, ka firma apzinās savu unikalitāti – īpaši ņemot vērā, ka viņu moto ir „Think outside the ear” jeb asprātīgi apspēlēta „ārpus kastes domāšanas” ideja!


Speciālās austiņas skaņas minivibrācijas nogādā iekšējā ausī tieši caur kaulu, absolūti pat nepieskaroties bungādiņām. Praktiski tās arī tiek uzliktas uz vaigiem, nevis ausīm (precīzāk būtu teikt – blakus tām)! Tādējādi Bluez 2S, neizveidojot izolāciju, rada perfektu līdzsvaru starp skaņu un iespēju joprojām aktīvi sekot līdzi uz ielas notiekošajam – un tik ilgi, kamēr skaņa nav uzgriezta uz maksimumu, mierīgi ir iespējams paralēli arī sarunāties, dzirdēt ielas trokšņus un droši iejusties satiksmē. Tas nozīmē, ka Bluez 2S būtu noderīgas arī jebkuram gājējam. Tiesa, sajūtas šādi klausoties mūziku gan ir pavisam citādākas kā ar parastajām austiņām – un pie tā ir kādu laiku jāpierod, jo skaņa varētu šķist nedaudz blāvāka vai zemāka (lai gan, starp citu, vokāli skan pat vēl labāk kā ar parastajām austiņām), tomēr mūziku tiešām ir iespējams sajust kā vieglu zumoņu kaulos!


Austiņas savienojas ar telefonu vai citu mūzikas atskaņošanas ierīci caur Bluetooth, bet to skaļumu, EQ un citus parametrus iespējams mainīt caur vadības paneli uz labās austiņas. Caur šo paneli iespējams arī piezvanīt pēdējam zvanītajam numuram, jo zvani tiks fiksēti caur netālu no pašiem vibrāciju skaļrunīšiem esošo mikrofonu – turklāt austiņu baterija sola izturēt sešas stundas nepārtrauktas mūzikas. Austiņas ir one-sized un tās iespējams ērti pielāgot ikkatra lietotāja vajadzībām.  Vēl kāda pozitīvā austiņu iezīme ir arī sviedru un ūdens necaurlaidība – un, protams, nevar neuzsvērt arī to unikālo un eleganto dizainu, kā arī pārsteidzošo vieglumu (tikai 41 grams!).


Drošība vienmēr jābūt pirmajā vietā – un to īpaši jāievēro, esot uz ielas vai satiksmē. Bet kamdēļ gan neapvienot lietderīgo ar patīkamo?

Sagatavoja Madara Meļņika.


P.S. Šī nav reklāma. ja ieinteresēja, lasiet arī:

http://time.com/89149/review-aftershokz-bluez-2-bone-conduction-headset/

http://www.engadget.com/2015/09/25/aftershokz-bluez-2s-bone-conduction-headphones/

http://aftershokz.com/pages/technology

https://en.wikipedia.org/wiki/Bone_conduction


Patika? Lasi arī tupmāk, atzīmē
Tavs komentārs:
Vārds, Uzvārds:*
e-pasts:* (netiek publicēts)
Aprēķiniet: 10 + 2 =
 »
Top.LV