Par projektu|Preses relīzēm|Reklāmas iespējas
Seko mums:
 Meklēšana:
 





Aktuālā aptauja
Kurās Rīgas centra ielās vajag velojoslu?
Brīvības
Čaka/Marijas
Valdemāra
Elizabetes
Lāčplēša
Stabu
Visās minētajās
Nevienā
Cits variants (ierakstiet komentārā)
 
(varat balsot reizi dienā)
aptaujas rezultāti »
iesaka veloriga.lv


Kā pareizi pieslēgt velosipēdu. Statīvu veidi un video!




Saulkrastu velosipēdu muzejs



Velosipēdu muzejs Krievijā!

 
 



Latvijas stikla mākslinieki radījuši pasaulē pirmo stikla velosipēdu

Ziņa publicēta: 03.05.2013 21:26
Turpinot stikla dizaina uzvaras gājienu, Latvijas stikla mākslinieki prezentē savu jaunāko veikumu - pasaulē pirmo stikla velosipēdu. Stikla velosipēda autori ir "an&angel" radošais direktors Artis Nīmanis un stikla mākslinieks Gatis Vasiļjevs.

Šis velosipēds sevī ietver izaicinājumu - savienot tik trauslo materiālu ar kustību un ātrumu - un tas rezultējies unikālā vīriešu stikla divritenī, kurš spēj noturēt līdz pat 90 kg smagu braucēju. Velosipēda kopējais svars ir 21 kg, no kuriem 13 kg - stikla detaļas.

Šis, pirmais, divritenis šī gada rudenī tiks demonstrēts plašākai publikai starptautiskā dizaina izstādē "Maison&objet", Parīzē, kā arī kalpos par prototipu nākošajiem stikla velosipēdu modeļiem.

"an&angel" radošais direktors Artis Nīmanis: "Ideja par velosipēdu mums radās pagājušā gada rudenī un radīšanas process aizņēma 6 mēnešus. Šāda velosipēda radīšana mums bija jauns izaicinājums - bija iespēja būt pirmajiem pasaulē, kas realizē šādu, pārdrošu ideju, kas rezultējās funkcionālā, turklāt mobilā stikla dizaina priekšmetā. Lai gan pirmo velosipēda modeli laika gaitā plānojam pilnveidot, šobrīd esam gandarīti par iegūto rezultātu."

Pašreiz divritenis atrodas Andrejsalas radošajā inkubatorā.

Foto no www.facebook.com/angelglassdesign

Interesants raksts par neparasto divriteni un tā autoriem lasāms arī 3.maija žurnālā Sestdiena http://www.diena.lv/dienas-zurnali/sestdiena/latviesi-radijusi-pasaule-pirmo-stikla-velosipedu-14006378

Patika? Lasi arī tupmāk, atzīmē
Tavs komentārs:
Vārds, Uzvārds:*
e-pasts:* (netiek publicēts)
Aprēķiniet: 19 + 1 =
 »
Top.LV