Par projektu|Preses relīzēm|Reklāmas iespējas
Seko mums:
 Meklēšana:
 





Aktuālā aptauja
Kurās Rīgas centra ielās vajag velojoslu?
Brīvības
Čaka/Marijas
Valdemāra
Elizabetes
Lāčplēša
Stabu
Visās minētajās
Nevienā
Cits variants (ierakstiet komentārā)
 
(varat balsot reizi dienā)
aptaujas rezultāti »
iesaka veloriga.lv


Kā pareizi pieslēgt velosipēdu. Statīvu veidi un video!




Saulkrastu velosipēdu muzejs



Velosipēdu muzejs Krievijā!

 
 



2. jūnijā - lielā riteņbraucēju skaitīšana uz Rīgas tiltiem, pārvadiem un veloceļiem

Ziņa publicēta: 31.05.2017 16:36
Pasaule attīstās un tehnoloģijas nāk talkā. Ir izveidota aplikācija COUNTERPOINT, ar kuras palīdzību pirmoreiz uzskaitīsim 2. jūnijā Rīgā no rīta uz darbu vai mācībām ar velo braucošos.
Aplikācija pagaidām ir tikai Iphone lietotājiem, taču citu telefonu lietotāji var skaitīšanu veikt telefonā caur mājas lapu http://counterpointapp.org.

Kādēļ skaitīšana nepieciešama?
Rīgā un Latvijā daudzas lietas tiek darītas bez izpētes, bez datiem, bez pamatojuma. Tiek pausti apgalvojumi bez pierādījumiem. Latvijas Riteņbraucēju apvienības biedri un brīvprātīgie jau vairākus gadus skaita riteņbraucējus vietās, kur lielāka to koncentrācija, lai redzētu tendences, pieaugumu, kritumu un šos datus tālāk nodotu Rīgas domei un visiem citiem interesentiem. Ļoti bieži šie ir vienīgie dati uz kuriem atsaucas plānotāji, satiksmes organizētāji un mediji. Daudzās pasaules pilsētās skaitīšanu veic skaitīšanas automāti, taču Latvijā tāds stacionāri uzstādīts ir tikai Ogrē. Tādēļ dati par Rīgu un citām pašvaldībām vēl jo projām tiek vākti manuāli.

Metodoloģija:
Lai dati būtu salīdzināmi pa gadiem, pa gadalaikiem, skaitīšana vienmēr notiek piektdienā un laikā no 8:00-9:00. Nav mērķis un iespējas saskaitīt pilnīgi visus cilvēkus, kas skaitīšanas dienā izbrauc no mājām ar velosipēdu, taču riteņbraucēju skaita pieaugumu, jeb kritumu var konstatēt. Rīta stunda ir izvēlēta tādēļ, ka tie ir "lietišķie riteņbraucēji", jeb tie, kas pārsvarā, neatkarīgi no dažādiem apstākļiem dodas dienas gaitās. Vakara pusē parādās izklaides meklētāji, kuru braukšana ir atkarīga no daudziem faktoriem (laika apstākļiem,izklaides pasākumiem un citām varbūtībām). Pārsvarā cilvēku darbs sākas no 8:00-9:00 rītā, bet darba beigas var būt daudz neprognozējamākā laikā.

Kā notiks skaitīšana?
Lejuplādē aplikāciju, reģistrējies kā lietotājs. Izvēlies komandu (Team) "Latvijas Riteņbraucēju apvienība" (grupai ir parole: divritenis. Grupai aplikācija ļaus pievienoties tikai tad, kad būsi jau nedaudz paskaitījis, patrenējies). 2.jūnijā, laikā no 8:00-9:00 esi savā vietā (zemāk būs informācija par vietām) un skaiti. Visiem pārējiem grupas biedriem būs iespēja zināt patieso laiku un vietu, kur veikta skaitīšana, jo parādās skaitīšanas lokācija. Ja vienā objektā būs pieteikušies vairāki cilvēki, kas skaita, tad vēlams savstarpēji sakoordinēties, lai var sadalīt ceļa puses un tad katrs skaita savu. Skaitīšana notiek taisnā, iedomātā līnijā perpendikulāri brauktuvei. Jāskaita tikai tie, kas šķērso iedomāto līniju.

Kur jāskaita?
1. Rīgas tilti
- Vanšu,
- Akmens,
- Salu,
‌- Dienvidu
(Uz katra tilta vajag divus cilvēkus, lai var pārredzēt abas tilta puses. Tā kā stāv mašīnas sastrēgumā, tad aiz tām notiekošo nevar redzēt)

2.Rīgas pārvadi
‌- Brasas (veloceļš zem/pie pārvada),
‌- Gaisa (VEF),
‌- Zemitānu,
‌- Deglava,

3. Veloinfrastruktūra
- Skolas/Lāčplēša(jāskaita tikai Skolas ielas braucēji),
- Barona/Lāčplēša(jāskaita tikai Barona iela),
- Dzirnavu/Barona(jāskaita tikai Dzirnavu iela),
‌- Elizabetes/Barona(jāskaita tikai Elizabetes iela),
- Brīvības/Artilērijas (jāskaita tikai Brīvības iela)


Kā sadalīt vietas jeb kā pieteikties?
Piereģistrējies aplikācijā (vai caur mājas lapu). Dodies uz konkrēto vietu un izveido skaitīšanas punktu. To var izdarīt arī krietnu laiku iepriekš, nav jāatlliek uz pēdējo brīdi. Vēlams jau iepriekš notestēt kā jāskaita, lai skaitīšanas dienā nav pārsteigumu.

Vai drīkst skaitīt citur Latvijā un citur Rīgā?
Jā, dari tā. Un ne tikai šajā skaitīšanas dienā, bet arī citos laikos, izmantojot šo aplikāciju.

Kas notiks ar datiem?
Dati tiks publicēti www.veloriga.lv un tos ikviens drīkstēs izmantot pēc savas patikas.

‌Pasākuma lapa Facebook - TE
Patika? Lasi arī tupmāk, atzīmē
Tavs komentārs:
Vārds, Uzvārds:*
e-pasts:* (netiek publicēts)
Aprēķiniet: 6 + 2 =
 »
Top.LV