Par projektu|Preses relīzēm|Reklāmas iespējas
Seko mums:
 Meklēšana:
 





Aktuālā aptauja
Kurās Rīgas centra ielās vajag velojoslu?
Brīvības
Čaka/Marijas
Valdemāra
Elizabetes
Lāčplēša
Stabu
Visās minētajās
Nevienā
Cits variants (ierakstiet komentārā)
 
(varat balsot reizi dienā)
aptaujas rezultāti »
iesaka veloriga.lv


Kā pareizi pieslēgt velosipēdu. Statīvu veidi un video!




Saulkrastu velosipēdu muzejs



Velosipēdu muzejs Krievijā!

 
 



Mobilitātes nedēļā velopasākumi būs visā Latvijā

Ziņa publicēta: 15.09.2017 20:31
Jau par tradīciju kļuvušajā Eiropas Mobilitātes nedēļā (EMN) no 2017. gada 16. līdz 22. septembrim šogad iesaistīsies nepilns pussimts Eiropas valstu, tostarp arī daudzās Latvijas pašvaldībās norisināsies tematiski pasākumi, cilvēkus iedrošinot izvēlēties videi draudzīgus pārvietošanās veidus, dodoties pārgājienos vai kolektīvos izbraucienos ar velosipēdiem. Būs arī iespēja veikt divriteņa apkopi, apmeklēt izglītojošas lekcijas un izjust, kādas būtu ielas bez automašīnām.
Viens no nedēļas centrālajiem pasākumiem būs akcija «Ar velo uz darbu» 19. septembrī. Šajā dienā Rīgā pie Brīvības pieminekļa tiks sveikti visi rīdzinieki, kuri dienas gaitās būs devušies ar divriteni. Laikā no pulksten 7:00 līdz 12:00 visi velobraucēji tiks cienāti ar kafijas dzērieniem no Paulig, tēju, Rochester ingvera dzērieniem, uzkodām un našķiem. Gardumu baudīšanu varēs apvienot ar tehniskās apkopes veikšanu velosipēdam IF velodarbnīcā, iepazīšanos ar Stick with us atstarojošajām uzlīmēm, kā arī transporta līdzekļa piereģistrēšanu CSDD datu bāzē, kas atvieglo divriteņa identificēšanu tā nozagšanas gadījumā.

Veicinot aktīvu dzīvesveidu un atzīmējot «Dienu bez auto», 22. septembrī aizsardzības nozares darbinieki, karavīri, zemessargi un jaunsargi kopīgā velo braucienā iepazīs Rīgas kultūrvēsturiskos objektus, kas saistīti ar aizsardzības vēsturi un kultūru.

Uzsākot Eiropas Mobilitātes Nedēļu 16. septembrī 11:00 – 17:00 Imulas - Kalvenes ielu aplī notiks tradicionālās gadskārtējās ielu sacensības ģimenēm "Imulrings".

Ērenpreisa darbnīcas pagalmā 23. septembrī notiks Velo krāmu tirgus, kur velobraucēji varēs atbrīvoties no nevajadzīgiem aksesuāriem un piemeklēt detaļas sava transportlīdzekļa uzlabošanai.

Otrajā lielākajā pilsētā Daugavpilī dažādi EMN pasākumi norisināsies visu nedēļu. 17. septembrī «Velosipēdistu rītā» velobraucēji tiksies ar pašvaldības pārstāvjiem, lai pārrunātu nepieciešamos infrastruktūras uzlabojumus un velotūrisma attīstības plānus. No 19. līdz 21. septembrim notiks interaktīvās lekcijas bērniem par drošu braukšanu pa ielām, 20. septembrī Tūrisma un informācijas centrā būs «Stāstu vakars ar velosipēdistiem», «Dienā bez auto» 22. septembrī Daugavpilī tiks slēgta auto satiksme Lāčplēša ielā, savukārt 23.septembrī notiks velo foto orientēšanās sacensības Esplanādes parkā.

Valmierā 18. septembrī pilsētas centrā Valmieras integrētās bibliotēkas telpās būs iespēja nokārtot velobraucēja apliecību. 19. septembrī «Ar velo uz darbu» dienā velobraucējus sveiks pie veikala Gandrs, kur arī varēs veikt divriteņa diagnostiku, bet 22.septembrī tiks rīkoti interesanti pārgājieni un ekskursijas, ieskaitot virtuālo tūri ar Oculus brillēm Vidzemes Augstskolas inženierzinātņu ēkā.

Liepājā «Dienā bez auto» tiks organizēts velobrauciens pa pilsētas ielās, kā arī dažādas aktivitātes.

Ādažu Velo 17. septembrī rīkos kopīgu braucienu ar velosipēdu pa Ādažu un Garkalnes novadiem. 30 kilometru distance no Ādažu Līgo laukuma vedīs caur Garkalnes novada «Namdara darbnīcu», kur būs iespēja izmēģināt latviešu tradicionālos darbarīkus un pie ugunskura iestiprināties ar tēju un cepamdesām.

Ogrē notiks divi nūjotāju pārgājieni uz dabas parku Zilie kalni, informatīvie pasākumi lokālajos uzņēmumos, kā arī ģimenes velo brauciens pa atjaunotajiem veloceliņiem 23. septembrī.

Popularizējot aktīvu dzīvesveidu, visi Carnikavas pamatskolas un bērnudārza audzēkņi, kā arī skolas pedagogi 22. septembrī dosies uz mācību iestādi ar velosipēdiem.

Rundālē 22. septembrī notiks 6 kilometru pārgājiens no pašvaldības ēkas uz Mežotnes pilskalnu.

Salaspilī EMN pasākumi sāksies jau 16. septembrī ar velobraucienu «Atklāj Doles salu». Līdz 20. septembrim norisināsies zīmējumu konkurss skolām un bērnudārziem «Pārvietojies gudrāk, dzīvo labāk», kura labākie zīmējumi būs apskatāmi naksnīgā izstādē «Nakts saripošanās» pasākumā 22. septembrī Zinību ielā. Savukārt 23.septembrī Nacionālajā botāniskajā dārzā notiks tradicionālais Salaspils Zīriņu rudens velokross.

Savukārt Lubānā notiks EMN akcija “Zaļie soļi Lubānā”. Tās ietvaros no 18. – 24. septembrim notiks dažādi pasākumi, kas veicina iedzīvotāju aktīvu dzīvesveidu. 18. septembra vakarā pulksten 18.00 notiks pārgājiens pa mežu ar lukturīšiem kopā ar Māri Valaini. Dalībniekiem būs iespēja novērtēt Lubānas plašās meža bagātības, ņemot vērā, ka ~ 65% no Lubānas novada kopējās platības aizņem meži. 19. septembrī pēcpusdienā Lubānas Kultūras centrā notiks seminārs ar Maigu Liepiņu, kura šogad, līdz saviem 80 gadiem, plāno apiet apkārt Latvijai un pagājušā gadā, 79 gadu vecumā, nogāja vairāk kā 900 km Spānijā – Svētā Jēkaba ceļu.  Maiga dalīsies pārdomās par to, kas viņasprāt ir videi draudzīga dzīvošana. Pēc semināra notiks došanās dabas takā un kopīga nūjošana. Savukārt 20. septembra vakarā notiks orientēšanās nodarbība kopā ar profesionālu treneri. Vairāk informācijas: www.lubana.lv.

Dagdā bērniem notiks vairāki izglītojoši pasākumi par drošību uz ceļa.

Ķekavā 22. septembra vakarā norisināsies pasākums «Ķekava naktī – skrien, skrituļo, brauc ar velo», kurā ikviens interesents varēs pieveikt pusotra kilometra distanci ejot kājām, braucot ar velosipēdu, skrituļslidām, skeitbordu un jebkuru citu transporta līdzekli bez iekšdedzes dzinēja.

EMN mērķis ir aicināt cilvēkus dažādot pārvietošanās veidus, lai risinātu Eiropas Savienības iedzīvotājiem aktuālas problēmas – mazinātu satiksmes sastrēgumus un atmosfēru sasildošo izplūdes gāzu apjomu pilsētās, mudinātu pārvietoties ar velosipēdu un kājām, uzlabojot eiropiešu veselības stāvokli.
Patika? Lasi arī tupmāk, atzīmē
Tavs komentārs:
Vārds, Uzvārds:*
e-pasts:* (netiek publicēts)
Aprēķiniet: 3 + 2 =
 »
Top.LV