Par projektu|Preses relīzēm|Reklāmas iespējas
Seko mums:
 Meklēšana:
 





Aktuālā aptauja
Kurās Rīgas centra ielās vajag velojoslu?
Brīvības
Čaka/Marijas
Valdemāra
Elizabetes
Lāčplēša
Stabu
Visās minētajās
Nevienā
Cits variants (ierakstiet komentārā)
 
(varat balsot reizi dienā)
aptaujas rezultāti »
iesaka veloriga.lv


Kā pareizi pieslēgt velosipēdu. Statīvu veidi un video!




Saulkrastu velosipēdu muzejs



Velosipēdu muzejs Krievijā!

 
 



CSDD radījusi interaktīvu spēli Velopilsēta

Ziņa publicēta: 02.09.2015 17:35
Uzsākot jauno mācību gadu, CSDD izveidojusi jaunu ceļu satiksmes drošības materiālu – interaktīvu filmu-spēli bērniem un pusaudžiem «Velopilsēta», kurā īpaša uzmanība veltīta visam, kas saistīts ar velobraukšanu. Jau par tradīciju kļuvis tas, ka katra skolas gada sākumā CSDD izveido kādu īpašu mācību materiālu par satiksmes drošību, šoreiz tā ir spēle «Velopilsēta».
Spēle pieejama CSDD satiksmes drošības portālā bērniem un jauniešiem berniem.csdd.lv/velopilseta. Ar šīs spēles un tās galvenā varoņa Fiksīša palīdzību saistošā veidā var iepazīt, atkārtot un izspēlēt dažādas situācijas ceļu satiksmē, lai droši varētu tajā piedalīties. Savukārt ar video un jautājumu palīdzību var uzzināt kā pareizi izmantot velosipēdistu infrastruktūru, kā veiksmīgi sadzīvot ar pārējiem satiksmes dalībniekiem.

Spēlei ir desmit daļas un katra no tām izskaidro galvenos ceļu satiksmes principus, piemēram, kādam jābūt velosipēdista un velosipēda aprīkojumam; kas ir «labās rokas likums»; kā šķērsot ielu / dzelzceļa pārbrauktuvi; kā šķērsot regulējamu / neregulējamu krustojumu. Jaunā spēle piemērota gan parastajiem datoriem, gan planšetēm.

Bez jaunās spēles, arī pats portāls ieguvis jaunu un mūsdienīgāku izskatu. Tajā vienuviet apkopoti arī visi CSDD pēdējo gadu laikā radītie izglītojošie un informatīvie materiāli bērniem un jauniešiem – no pasažiera līdz pat moto braucējam. Šis portāls kalpo gan kā vietne, kur smelties idejas un mācību materiālus audzināšanas stundām, gan arī tajā var izveidot atsevišķas klases vai skolas domubiedru grupas, lai kopīgi sacenstos izglītojošās spēlēs, startētu CSDD rīkotajos konkursos, kā arī sazinātos savā starpā.

Lai saistošā veidā un ilgtermiņā turpinātu ieinteresēt bērnus un jauniešus par satiksmes drošību, arī šajā mācību portālā turpināsies konkurss «CSDD satiksmes drošības maratons», lai noskaidrotu un apbalvotu satiksmes noteikumus zinošākos skolēnus.

Kad bērni un jaunieši atsāk skolas gaitas, palielinās gan viņu skaits uz ielām un ceļiem, gan palielinās satiksmes intensitāte. Tādēļ CSDD mudina autovadītājus īpaši skolas gada sākumā ievērot papildus piesardzību, kā arī aicina bērnus, jauniešus, viņu vecākus un skolotājus īpašu uzmanību pievērst satiksmes noteikumiem, to atkārtošanai un ievērošanai.
Patika? Lasi arī tupmāk, atzīmē
:: Ieva zeltiņa 2017.11.26 15:48 Es gribu spelet
Tavs komentārs:
Vārds, Uzvārds:*
e-pasts:* (netiek publicēts)
Aprēķiniet: 18 + 3 =
 »
Top.LV